Kinderopvang VIPKids

VIPKids Goverwelle

Je kind vrijblijvend voorinschrijven. Alle opvangdagen zijn nog beschikbaar.

Kinderopvang VIPKids Goverwelle

Na tien jaar ervaring op onze locatie kinderopvang VIPKids Gouda Centrum en de steeds maar groeiende vraag naar kleinschalige en huiselijke opvang, kregen wij in februari het mooiste cadeau: een prachtige locatie met grote tuin op het Middenmolenplein 104 in Gouda Goverwelle. Medio mei 2018 opent de gloednieuwe locatie haar deuren.

Ook al is het pand groot, zo’n 300 m2, wij zullen het concept en de huiselijke uitstraling ook hier weer toepassen. We staan te springen om onze ideeën in dit pand te verwezenlijken. De inrichting van locatie kinderopvang VIPKids Goverwelle wordt geïnspireerd op ‘het gezin’, waarbij het kind centraal staat. De natuur gaan we hier uiteraard volop bij betrekken.

Een warm welkom
De entree zal zijn via de grote VIPKids tuin. U komt binnen via de zogeheten MOMCave, waar de vaders natuurlijk net zo welkom zijn. Deze ruimte is bedoeld om in contact te komen met andere ouders en kinderen. Dit kan onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, limonade of verse smoothie aan onze familietafel of aan de MOMCave bar.

In deze ruimte komt ook de VIPKids bakery. Hier kunnen we samen met de kinderen koekjes, taarten en muffins bakken, maar leren ze ook verse groenten en fruit en andere producten benoemen, proeven en voelen én gaan we er gezonde shakes maken van ons dagelijks aanbod van verse groenten en fruit.

In de MOMCave bevindt zich ook een fijne BABYLounge met handgemaakte babyhangmatten en een mooie spiegelbol. De vele kussens en knuffels geven deze ruimte een warme, knusse uitstraling.

Voor de kinderen van anderhalf tot vier jaar is in deze ruimte een speciale kinderkeuken gebouwd, zodat ze spelenderwijs hun creativiteit kwijt kunnen.

In de tweede ruimte naast de MOMCave komt een geluiddichte slaapruimte, die materialen bevat die dertig minuten brandvertragend werken. Extra veilig dus.

Inrichting

In de speelruimte komt net als bij kinderopvang VIPKids Centrum een kinderdisco/-theater met vele discolampen en leuke kinderliedjes. Ook de knutseltafel mag natuurlijk niet ontbreken. Voor de allerkleinsten van nul tot anderhalf jaar komt er een veilige grondbox waar ze door middel van spiegels en een rekstok worden uitgedaagd om te leren kruipen en staan. Ook voor hen komen er handgemaakte hangmatjes.

In deze ruimtes komen voor de kinderen diverse speelhuisjes, zoals een winkeltje, bloemenkraam en stationnetje.
In de derde ruimte is momenteel de speelgoed- en interieurontwerpstudio gevestigd, maar deze wordt zeer binnenkort omgetoverd tot een heerlijke speel- en slaapruimte.

Ieder kind groene vingers
De VIPKids tuin van 250 m2 zorgt voor één groot feest: hier kunnen kinderen heerlijk in de aarde wroeten en samen met de leidsters plantjes en groenten gaan potten. Er komt een grote kas wat ideaal is voor de momenten dat het regent: zo kunnen we toch lekker tuinieren met de kinderen. De achterste strook wordt omgetoverd tot een sprookjesmoestuin vol met zonnebloemen, tomaatjes en verse munt – voor een lekker kopje thee.

Er komen paden van houtsnippers met daartussen plantenbakken waar we onze zaadjes gaan zien uitkomen (en als het fruit en de groenten groot genoeg zijn, zullen we ze lekker opsmikkelen). In het midden van de tuin komen mooie dakplatanen met daaronder loungebanken voor onze pedagogisch medewerkers en uiteraard voor de ouders. Aan de zijkant van de parkeerplaats komt een overdekte buggyparking, een veranda met hangmatjes en een blokhut voor het buitenspeelgoed. Een speelhuisje met glijbaan wordt dit jaar nog gemaakt.

Wat een kans!
Wij, trotse eigenaars van kinderopvang VIPKids Mike en Larissa, en ons fantastische team van lieve medewerkers zijn bijzonder blij met deze kans om nog meer ouders en kinderen kennis te laten maken met kinderopvang VIPKids, op onze twee locaties: kinderopvang Centrum en kinderopvang Goverwelle.

Vrolijke handpop Puk

De vrolijke handpop Puk, met zijn leuk gekleurde pakje en zij gezellige muts, is een echte vriend van de kinderen. Hij maakt dezelfde dagelijkse bezigheden mee als de kinderen. Handpop Puk is onderdeel van de VVE-Methode. Een educatief programma voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het is speciaal ontwikkeld voor gebruik in kinderdagverblijven.