De visie van VIPKids Gouda

Kleunschalig, huiselijk en professioneel

Je kind vrijblijvend voorinschrijven. Alle opvangdagen zijn nog beschikbaar.

Onze visie

Het gezin zien wij als de belangrijkste opvoedsituatie. Daarom stellen wij in alle opzichten het kind centraal. VIPKids is een kleinschalig kinderdagverblijf en combineert de beste kanten van gastouderopvang, kleinschaligheid, huiselijkheid en familiegevoel, met de professionaliteit van een kinderdagverblijf, zoals hygiëne en veiligheid.

Tweede familie
Om het familiegevoel te bevorderen, vangt VIPKids alle kinderen – dus ook eventuele broertjes en zusjes – op in één verticale groep. VIPKids wil graag een tweede familie zijn voor uw kind(eren). Alle ouders, oma’s, opa’s, broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom tijdens het brengen en halen van de kinderen en kunnen gezellig in de ruimte van VIPKids verblijven.

VVE-methode

Bij VIPKids werken we met de VVE-methode Uk & Puk. Dit is een totaalprogramma voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, dat pedagogisch medewerkers de mogelijkheid biedt methodisch en gericht te werken aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 4 jaar.

Uk & Puk bevat tien thema’s waarvan VIPKids er gemiddeld zeven toepast, waaronder Familie, Eten en Weer. Elk thema omvat verschillende activiteiten die we op een speelse manier aanbieden.

Tijdens de activiteiten werken we aan stimuleringsdoelen op het gebied van:

 

  • spraak- en taalontwikkeling
  • sociaal-emotionele ontwikkeling
  • motorische en zintuiglijke ontwikkeling
  • rekenvaardigheden via speelse rekenprikkels

Structuur zonder keurslijf

Ieder kind heeft behoefte aan duidelijkheid en structuur. Beweging en rust, alleen en samen zijn, in huis en buiten, eten en verschonen – alles wisselt elkaar ritmisch af. Bij VIPKids voelt de dag echter niet als een keurslijf: kinderen mogen bij ons lekker rommel maken en weer samen opruimen, ze mogen dingen vies maken (en zelf vies worden) en daarna poetsen we alles weer samen schoon.

Bij baby’s houden de pedagogisch medewerkers het dagritme uit de thuissituatie aan. De baby’s gaan naar bed als ze daaraan toe zijn en zijn ze wakker, dan krijgen ze hun voeding en worden ze verschoond.

Kom gerust eens langs!
U bent van harte welkom om tijdens de open avonden van VIPKids (elke donderdag van 18.00 tot 19.00 uur) te komen kijken, waarna we met plezier al uw vragen beantwoorden onder het genot van een koffie, thee of cappuccino.